Mitt Liv

Berättat av BPA

Berätta om din dag: ✏️

Klockan ringde 7.29. Så får den göra varje vardagsmorgon så jag inte missar P1morgon.

Frukost sen med en knäckemacka med ost. Jättegod ost från Gäsene mejeri. Kapselmaskinen med Nespresso mullrade igång. Lite lyxigt men snabbt och gott. Kapslarna köper jag från ett danskt företag.

Förmiddagen ägnades åt stavgång med mina stavgångskompisar. Vi gick en knapp timme. Inte var det kallt heller. 4 grader. Jag använde mina Bungypumpstavar för att få lite mer styrka i armarna.

Därefter handling på Ica Kopparhallen. Mjölk, kvarg, ost, ett födelsedagskort till barnbarnet Carl som snart fyller 8 år. Nästan 30 spänn för ett kort. Dyrt, tycker jag men det får väl gå.

Hem till lunch. Spaghetti och köttfärssås. Gjorde en rejäl sats på söndagen som räcker till 6 matlådor. Åh, vad jag gillar min mikrovågsugn. 2.5 minut och maten är klar. Underbart.

Lite kaffe på maten, spelade Wordfeud på mobilen och läste tidningar och mail.

Sen ut i trädgården. Har legat efter med lövräfsning. Igår fermenterade jag tre säckar med löv och mycket är kvar. Det går åt jättemycket till mina odlingar, pallkragar, friland och växthus. Tomten är stor 3200 kvm och det är mycket att sköta om för en panscho. Min man avled för 10 år sen och förresten var han just inte så intresserad av trädgårdsskötsel. Men det sägs ju att 70 är det nya 50 så det är bara att hugga i. Och jag är både glad och tacksam över att kunna klara av mycket själv.

Gick till grannen och la in hennes post och vattnade blommorna. Hon är bortrest en månad och huset behöver tillsyn.

7800 steg på stegräknaren. Inte bra. Jag har som mål att det ska vara 10000 eller mer. Får väl gå en sväng på skogsvägen.

Snart kväll. Det blir lite kvarg med havregryn eller ett par smörgåsar och ett eller två glas vin framför teven. Det får bli som jag känner för då.