Mitt Liv

Berättat av Björn

Berätta om din dag: ✏️

Sovit dåligt i natt. Gav upp efter midnatt nån gång och tittade på en dokumentär istället, nåt om gravitation, ljushastighet och kvantmekanik. Minns inte så mycket, så måste slocknat lite av och till. Lyckades nästan ta mig upp i tid i alla fall, slängde i mig min morgonmedicin, fick på mig ett par svarta stretchjeans och en huvtröja. Det är -4 idag, lite nyfallen snö, så på med mössa och halsduk. Vinterdäcken har varit på någon vecka, var sen med det i år, men till slut så. Plockade sen som vanligt upp min kollega på väg till jobbet. Skönt att kunna samåka när vi bor i samma by, och det blir billigt när vi har elbilen.

På jobbet var det en vanlig oktobertisdag. Några som skulle byta spiral, några preventivmedelsrådgivningar, nåt samtal om smärta i bäckenbotten. Började dagen med att föreläsa för barnmorske- och läkarkollegor om specifika besvär som killar kan söka för, tex erektionsproblem, trassel med utlösning, förhudsbesvär och frågor kring testosteron. Det känns viktigt att bidra med lite kunskap, för det är rättså många unga killar och män som läser om testosteron och är oroliga att de har för låga nivåer. Finns mycket myter och ofta har även vi i vården dålig koll eller felaktig information. Körde samma föreläsning för st-läkarna i allmänmedicin i länet förra veckan.

Sov på luchen, det var behövligt. Kvällen sen var fasligt seg, jag och sambon tog oss knappt upp ur soffan förrän det var dags att gå och lägga oss. Vi har värmen på i växthuset för att kunna få tömt de sista krukorna innan de fryser sönder, men det fick skjutas till imorgon. Tur att katterna är så mysiga, då kan man fokusera på det i alla fall.