Mitt Liv

  • Elisabet Brynge

Berättat av Bette

Berätta om din dag: ✏️

Idag tisdag 24 oktober vaknade jag riktigt tidigt vid fyra av katten som var orolig. När hon hade lagt sig igen och somnat gick jag upp, klockan kvart i sju. Vi åker till badhuset strax efter sju, för en motionsrunda. Första gången den här hösten. Efter badet blir det en andra frukost med kaffe och bröd. Jag skriver en fråga till folktandvården och efter det åker vi till Mariebergs köpcentra för att hämta en beställd legolåda till min mans treåriga barnbarn, som ska få bitarna som adventskalender.

Hem igen och sova lite i stolen. Jag stickar några varv på en gul vante, ur Maja Karlssons 35 vantar. Vi äter lunch, grönsaksröra på grönsaker vi odlat på kolonin, och spagetti till.

Efter maten blir det dags för oss att cykla till Kulturkvarteret för att vara med på Mänskliga rättighetsdagarnas invigning. Vi deltar som representanter för IM Sweden. Jag smiter ut en liten stund för att handla en ny cykelhjälm. Den förra glömde jag på tåget förra veckan.

Vi packar ihop kl 18.00 och cyklar hem. Det börjat skymma och träden är gula i många nyanser. Dags för te och kvällsmacka hemma, sen Aktuellt med så många hemska nyheter från världen. Vi fortsätter att titta på Fråga Lund, lite verklighetsflykt från allt hemskt. Jag är väldigt sömnig och somnar lätt till teven.

Vi lägger oss vid halv elva. Katten Müsli lägger sig hos mig i sängen.