Mitt Liv

Berättat av Becca

Berätta om din dag: ✏️

24 oktober 2023

Jag vaknade klockan 05:20 med ambitionen om att gå till gymmet. Jag snoozade en gång, sedan bestämde jag mig. Sängen var helt enkelt för skön. Så jag stannade kvar.

Klockan 06:30 steg jag upp. Klädde på mig. Svarta nylonstumpbyxor från gekås, svart vid kjol med hög midja och en rödvitrandig tröja. Därefter gick jag raka vägen in på toaletten för att göra mig iordning. Vi hade temavecka på jobbet och skulle klä ut oss varje dag. Idag skulle jag vara 1950-tal. Och då tar håret sin lilla tid att fixa. På väg in på toaletten gick jag förbi min fru som satt och drack kaffe i soffan och tittade på en dokumentär om tindersvindlaren. Jag gick in på toa, lockade håret, sminkade mig, borstade tänder. Försökte få håret att se femtiotalsaktigt ut genom att ha en sjal i håret och locka luggen.

Dottern på tre år vaknade. Hon ville ha enhörningsklänning. Det löste vi. På med ytterkläder och sedan borstade vi tänderna i farten. Alla tre gick ut genom dörren. Jag och min fru lämnade dottern på förskolan vid 7:30 och gick tillsammans mot våra jobb. Båda arbetade i Linnestaden så vi åkte gemensamt till linneplatsen och promenerade sedan så långt vi kunde tillsammans.

Väl inne på jobbet, en gymnasieskola, så började jag dagen med att förbereda dagens första lektion i digitalt skapande. Jag skrev på whiteboarden vad vi skulle göra. Därefter kollade jag mejlen. Sedan kom eleverna. Lektionen flöt på. Efter den lektionen hade jag planering. Jag satt och kollade igenom inlämningar i kursen bild och form. Lämnade kommentarer till elever om deras arbeten och hux flux var det dags för nästa lektion. Det var en lång lektion som även den krävde viss förberedelse i salen. Så jag skrev på tavlan och ställde fram material. Dubbelkollade genomgången och så var det dags. Eleverna kom in och lektionen började. Vi hade bild och form i två och en halv timma. Eleverna testade på skulptur i blålera.

Efter den lektionen avslutade jag dagen genom att förbereda för morgondagen, läsa på lite om artificiell intelligens (AI). Jag gick en fortbildning om artificiell intelligens för att undersöka hur man kan använda AI i undervisningen. Skolväsendet fick en chock för några månader sedan när en AI-tjänst som kunde generera texter släpptes och nu ska vi försöka vända på detta för att istället se AI som ett hjälpmedel. Slutligen kollade jag mejlen och lämnade jobbet klockan 15:45.

Efter arbetsdagen åkte jag till polisen på Stampgatan för att förnya mitt pass. Det var förvånansvärt kort väntetid (jag hade bokat tid 16:20 och kom in 16:30). Det stod på flera tv-apparater att det var bra att göra ett nytt pass under hösten för att det är lågsäsong. Det stod även att vi inte kan resa som förut. Innan covid-pandemin. Jag hann inte läsa texterna rullade snabbt på skärmen, men jag antog att det handlade om klimatförändringar.

Efter det tog jag ettans spårvagn hem till Marklandsgatan. Vi lagade mat och åt hemgjord kebabtallrik med Icapommes. Dottern åt Icaköttbullar och spagetti.

Efter middagen var det filmtittning. Dottern tittade på datorn, ett program som heter Gabbys dockskåp, det handlade om en katt som pysslade olika saker. Jag och frun tittade på en fiktiv serie från SVT som heter Kalifat. Serien handlade om människor, segregation och religon.

Sedan var det dags att sova. Klockan var runt tio…

Göteborg

Beca