Mitt Liv

Berättat av Bebi Peggy

Berätta om din dag: ✏️

Det är tisdag. Vädret är hyfsat. Jag hade tänkt vila mig en stund på förmiddagen, men kan inte det pga att någon klipper gräs med traktor hos en granne. Jag har Aspergers syndrom, vilket gör att jag är överkänslig mot ljud. Jag har dessutom drabbats av en stroke, vilket gör att jag har svårt att vänster arm och vänster ben. Jag dricker ett glas Proviva innan jag tar en promenad ut i skogen. När jag kommer hem är det tyst från gräsklippning, så att jag kan vila mig. Sedan är det dags för lite lunch. Det blir ölkorv, oliver och lite bröd. Sedan sätter jag mig ner och läser. Jag är intresserad av barnböcker. Det är roligt att se hur genren har utvecklats genom åren.

Sedan lägger jag mig och vilar igen. Jag sätter på min I-pad och lyssnar på delfiner via en app som heter Spotify. Sedan är det dags att knalla iväg till Coop. Idag ska jag äta pasta med en sås gjord på tomater och lövbiff. Lövbiffen finns redan hemma. Däremot måste jag köpa hem en burk tomatsås. På vägen hem dricker jag en energidryck.Den heter Nocco. Sedan är det dags för en fika.

I byn håller de på med asfaltering. Jag kan inte gå samma väg som jag annars brukar, eftersom vissa gator är avspärrade. Men när jag väl är hemma är gatorna öppna som vanligt igen.

Efter middagen lyssnar jag åter igen på musik. Den här gången med en vissångare som heter Cornelis Vreeswijk. Han var populär för just 50 år sedan, men hans visor lever fortfarande kvar hos oss som lever idag.

På min säng har jag mjuka dockor från Rubens Barn. En av dessa har jag döpt till Peggy. Hon sitter hos mig samtidigt som Cornelis sjunger om systrarna Sonja och Siw. Sedan är det dags att sova. En av mina grannar är fortfarande uppe när jag släcker lampan. Jag bor i ett område med radhus och där husen står väldigt tätt. Hyran är dyr och med tanke på att maten också är dyr finns det inga pengar över till att köpa skor. Alla skor jag har är utslitna.