Mitt Liv

Berättat av Barin Hama Ali

Berätta om din dag: ✏️

Väckarklockan skulle ha gått klockan 7 i morse men jag vaknade tidigare än så, därför hann jag stänga av det innan det bedrövliga Iphone alarmet gick. Jag låg kvar i sängen länge efter det men så småningom lyckades jag stiga upp ur sängen och gick till badrummet för att göra mig i ordning. Min tandborste hade slut på batteri igen, därför använde jag min pålitliga manuella reservtandborste, som är neon orange och vit. Jag kollade på klockan och insåg att jag hade jättemycket tid på mig, därför kunde jag göra en riktig frukost, med ost och salami macka och en kopp kaffe till. Medan jag åt min frukost kunde jag skrolla på Tiktok ett tag. Efter att ha skrollat färdigt tog jag mig en titt på klockan igen och insåg att bussen åker om tio minuter.

Min första lektion var kemi, fastän jag kom lite sent tyckte min lärare att det var okej. Jag satte mig ner bredvid min kompis och vi börjar tillsammans lösa kemi uppgifterna i boken. Det måste vara någon förkylning som går nu, för mer än halva klassen var borta och förra veckan var flera lärare det också. När lektionen väl har tagit slut frågar min kompis mig om jag vill ta en kaffe med honom. Fastän jag drack en kopp i morse kände jag mig kaffe sugen, därför gick vi till kafeterian och köpte en kopp var. De har höjt priset från 11 kronor till hela 15 kronor. Kortautomaten var trasig igår, därför var jag tvungen att swisha då, men idag verkar den fungera igen, jag undrar vad felet var. Vi gick tillbaka till klassrummet och satte oss på våra platser. Eleverna som försov var plötsligt där nu. Vi hade en lång genomgång, när den var slut var lektionen det också. Jag kollade schemat på min mobiltelefon och såg att vi hade lunch i två timmar.

När jag och min kompis gick till kafeterian såg vi att maten idag skulle vara köttbullar med lasagnette. Men när vi skulle ha lunch var köttbullarna tydligen slut, jag blev helt totalbesviken då jag hade blivit sugen. Men vi tog varsin portion lasagnette och satte oss vid ett bord och åt. Jag satt kvar i kanske en timme, det var innan min kompis som går i en annan klass skulle också äta lunch nu frågade om jag ville äta tillsammans med henne. Hon kom och åt väldigt snabbt, därefter gick vi hem till henne då hon bor 5 minuter från skolan. Hon skulle på audition senare på eftermiddagen och ville öva på sin monolog för mig. Efter det skulle jag tillbaka till skolan för att ha idrott. På idrotten skulle vi spela volleyboll, personligen är jag inte särkilt bra men det var kul ändå. Vår sista lektion idag var Svenska, där min lärare tog upp detta med ”minnen.”

Efter skolan ska jag nog hänga på triangeln med mina kompisar, elevkåren på vår skola har nämligen anordnat en Halloween fest som jag ska gå på. Jag ska utklädd till paparazzi, mina kompisar ska vara utklädda som Justin Bieber och Hailey Bieber. Sen ska jag hem och plugga på biotekniken, vi ska prov imorgon och jag har inte öppnat boken än, därför blir det lite stressigt. Men jag får skylla mig själv, vi har ju egentligen haft två veckor att plugga på materialet.