Mitt Liv

Berättat av Bakerud

Berätta om din dag: ✏️

Lagade kaffe och drack fem dl vatten med äpplecidervinäger. Skrev dagens lapp med sånt jag skulle göra under dagen och tappade bort lappen efter tio minuter. Hittade den under katten. Läste sydsvenskan när jag drack kaffe och såg att den nuvarande utrikesministern uttalat sig om israels attack mot ghaza, ”Israel har rätt att försvara sig, och svaret är proportionerligt”. Är det proportionerligt han kallar den söndermalning av palestiniernas lilla landremsa som sker nu med 250 000 människor på flykt, oavbrutna bombningar och massiv fördrivning av barn och familjer som inte kan ta sig ur blockaden? Ok då.

Gjorde dagens yoghurt til oss med alla sorters hackade rostade frön jag kan hitta här, vetegroddar, havrekli och hemgjord sylt och matade sen katten.

Torkade bladen på en stor garderobsblomma för det såg jag i strömsöprogrammet att det var bra och passade på att torka bort de små blodspår på fönstret från en dödad kaninunge som kattuslingen gjort. Spelade pokemon go i fem minuter och tänkte ta en taxi till öb för att handla för bilen är fortfarande på verkstad. Åt ett par tomater från en tomatplanta på balkongen. Läste Arbetaren och knöt näven i fickan ett tag som vanligt. Lyssnade på mina egna andetag en stund och grät en skvätt över de tusentals dödade barnen i Ghaza. Usa har lagt två hangarfartyg utanför kusten. En slags ”Ships to Ghaza” alltså. Bokade en tid med min systers barnbarn för höststädningen av kolonin. Måste i alla fall gräva upp de dahlier som jag gillar. Fattade inte varför min hälsoapp visade att jag gått fyra steg sedan jag steg upp och kom på att mobilen legat på köksbordet. Dagen gick. Gjorde en jansson på kvällen efter konstens alla regler, smörbrynt lök, strimlad potatis ner i den sjudande grytan med vispgrädde, och lät det puttra tills det var mjukt. Sen varvade jag jag det i en form med ansjovis och toppade med riven ost. För säkerhets skull hällde jag i en extra skvätt vispgrädde. Nej, jag råkade visst ta flaskan med vaniljvisp i stället så det blev ingen höjdare. Jag måste sätta flaskorna på olika ställen tydligen