Mitt Liv

Berättat av Åsa Fagerberg

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade av mig själv runt halv 7. Märkligt att, trots att jag inte är en morgonmänniska, kan vakna av mig själv utan väckarklocka, för att jag vet att jag måste gå upp och ta mig till jobbet. Men skönt att slippa ringsignalen. Det börjar bli mörkt på morgonen och det tar ett tag att ta sig iväg till jobbet på morgonen. Jag gör i ordning en smörgås att ta med mig till jobbet för att äta frukost där. Min man är pensionär sedan ett par år och ligger avundsvärt kvar i sängen. Jag har bara en dryg kilometer till jobbet, och med min elcykel tar det bara fem minuter att cykla dit. Nu under det mörka halvåret tar det nog lika lång tid att göra sig i ordning och komma iväg. På med ytterkläder, leta upp mössa, vantar etc. Nu är det också viktigt med reflexväst. Idag är det bara handväskan som ska med, ibland är det både jobbdator och träningsväska också. Just idag beslutar jag mig för att promenera till jobbet, och behöver inte släpa med mig cykelbatteri och cykelhjälm också. Men ändå så härligt att ha nära till jobbet. Vi flyttade ner hit till Gotland för 3,5 år sedan, och det är så skönt att slippa trängsel på tunnelbana och stressen som är i Stockholm. Jag är så tacksam för detta, varje dag.

På jobbet brukar jag vara en av de första. Vi börjar inte förrän vid 8, men jag gillar att vara tidig på morgonen, trots min morgontrötthet, så kan jag också gå lite tidigare på eftermiddagen.

Min lunch brukar vara en 30 minuters promenad, för att få lite luft och dagsljus efter att ha suttit framför datorn hela förmiddagen. Sedan blir det youghurt och müsli till lunch, varje dag. Men inte idag. Vi har en kollega som fyller 50 år om ett par dagar och han bjuder idag på smörgåstårta till lunch.

Ikväll ska maken på styrelsemöte för vår bostadsrättsförening, så jag är ensam hemma. Jag uppskattar min egentid och det blir nog att sätta mig och läsa pågående bok och kanske ringa ett telefonsamtal till min svägerska.

En vanlig dag i oktober.