Mitt Liv

  • Åsa Alm

  • Åsa Alm

Berättat av Åsa Alm

Berätta om din dag: ✏️

Idag vaknade jag upp till min andra dag på nya jobbet som handläggare på Leader Skåne mitt nordväst. Katten väckte mig alldeles för tidigt, redan strax efter fem, men för att förhindra att hon krafsar sönder den nymålade dörren till mitt sovrum var det lika bra att gå upp och ge henne mat. Till frukost åt jag en omelett på två ägg och drack en kopp te. Eftersom jag var uppe så tidigt hann jag titta på det nya avsnittet av Ernst på tv4play innan jag tog den korta promenaden på ca 200 meter till jobbet. Det är verkligen lyxigt att slippa köra till jobbet.

Förmiddagen var vikt åt installation och utbildning i Microsoft Teams, men det har jag ju jobbat med tidigare på mina tidigare jobb som lärare så här kunde jag istället hjälpa till med utbildningen av kollegorna och det kändes ju bra!

Efter lunch, som bestod av rester från gårdagens middag, pasta med köttfärssås, arbetade kollegorna vidare med sina uppgifter och jag fortsatte att läsa in mig på vad Leader innebär och hur processen med att lämna in en ansökan till Leader ser ut. Jag har ännu inte fått mina inloggningsuppgifter till Jordbruksverket så jag kan inte komma igång med mina arbetsuppgifter.

Vid tvåtiden skulle kollegorna ut på diverse besök så jag fick ta datorn med mig hem och läsa vidare där hemma eftersom jag inte fått nyckel och inte kan låsa fastigheten än.

Vid 16-tiden lade jag ner arbetet och lyssnade istället på podden Det svenska musikåret 1984 som mina gamla bekanta från studierna i Umeå spelat in. Det var riktigt många bra låtar som man hade glömt som spelades och även en intervju med Per Cussion så jag gillade det här avsnittet skarpt.

Till kvällsmat åt jag och pojkarna ris med stekt strimlad falukorv och stekta grönsaker, svamp, vitkål och morot.

Kvällen tillbringades som vanligt framför tv:n och jag hade svårt att hitta något kul att titta på så jag bestämde mig för att titta om serien Sopranos som faktiskt fortfarande kändes riktigt bra trots tidens gång. Jag hann med två avsnitt och under tiden passade jag på att teckna dagens uppgift i InkTober 2023 som var SHALLOW. Jag ritade ett barn på grunt vatten i motljus mot en solnedgång och tänkte att det kändes som att bada i Bandsjön när man var liten.

Kom till slut i säng vid 23-tiden och somnade ganska direkt.