Mitt Liv

Berättat av Arne i Kasa

Berätta om din dag: ✏️

Hej

Min dag började klockan 08,30 när jag steg upp. Åt frukost the och två smörgåsar med leverpastej.

Trotts att jag är pensionär och 75 år så vill jag arbeta lite i egen takt. Min granne bygger en ladugård och jag hjälper till med att köra grävmaskin. Idag grävde jag ned rör från stuprännorna till diket. En av dom ordinarie arbetarna lade rören jag grävde upp och återfyllde. Tog en timmes lunch var hemma kl. 16,30.

Efter lite mat och umgänge med hustrun så kollade jag nyheterna på datorn. Intressant med Sveriges NATO-ansökan. Igår så godkände Turkiets ledare Erdogan Sveriges ansökan, nu skall den snart godkännas av senaten.

Kriget mellan Ukraina och Ryssland försöker jag följa så gott det går. Svårt med riktig information. Även kriget mellan Israel och Gazaremsan försöker jag följa. Risken finns att dessa krig kan utökas och fler länder blir indragna. Båda krigen skapar enormt lidande för civila. Även stora förluster av militär personal och kostat enorma summor som kunde använts till något bättre.

Jag är med i en fotocirkel som inriktar sig på motiv, inte teknik/prylar. Veckans uppgift är trekant/triangel så det blev lite funderande på bilder men har inte bestämt något än.

Avslutade dagen med att lyssna på ett kapitel av en bok som handlar om Romarriket efter Kleopatras död.

Går till sängs ca. kl. 22. I morgon blir det styrelsemöte med släktforskargruppen men det är en annan dag. God Natt