Mitt Liv

  • Annulla Jöfelt

Berättat av Annulla

Berätta om din dag: ✏️

Tisdagar betyder patientdagar i Täby. Men först skall det fixas havregrynsgröt till min minsta dotter Aprilia 10 år. Med jordgubbssylt. Hon äter det varje morgon. På tisdagar har maken morgonträning så jag fixar iväg tjejerna. Jag kör vår lilla bil från Sollentuna till Täby där jag jobbar som psykolog. Uppenbart förkylningstider för 4 av 8 besök var avbokade och en stressig dag blev plötsligt lite seg.

Hjälper min mamma förstå att alla hennes mail inte är personliga till henne bara för att de börjar med Hej Ulla-Britt. Hon kallar sig ju dessutom bara för Ulla! Köper kaffe online till henne och hon swischar pengar.

Åt gårdagens middag till lunch, själv tyvärr. Min kollega har fått en sjukgymnast tid på lunchen. Jag pratar med en gammal kursare som vill ha min åsikt.

Hittar fredagsgodiset i ett av skåpen i köket och stjäl några bitar för att muntra upp mig inför admin sysslor. Låter mina patienter prata och dra över på mötena eftersom jag för ovanligheten har just tid. Ramen är 25 minuter psykologstöd. Idag får alla 45 minuter och jag känner mig nöjd.

Tar den lilla bilen till F&S Sollentuna och styrelsemöte. Ovanligt många spännande beslut att diskutera. Icke arvoderat uppdrag men vi får en räkmacka och stämningen är mycket bra.

Hemma vid 20:30.

Nattar lilltjejen som är ledsen. Hon vill inte bli stor, det var roligare på förskolan.

Kompisarna är jobbiga i skolan och hon känner sig långsammast och dummast av alla.

Tröstar och påminner om roliga saker i skolan och att hon har några fina vänner hon ju tycker om.

Mellantjejen, Abigail 14 år, sover redan efter basketträning.

Plötsligt dyker Ingrid upp. Äldsta tjejen, Aliana 18 år, bästis upp. De fnittrar och pratar hejdlöst med te.

Maken och jag sitter i soffan och pratar. Om barnen, om dagen och att det är orimligt att ha kompisar över kl 22:30 en tisdagskväll.

Vi känner oss riktigt gamla och maken går upp och säjer gubbigt till 18-åringarna att hon måste gå och lägga sig nu för han skall fånga dagen tidigt i morgon bitti. De skrattar ännu mer.

Jag dricker upp mitt te och kollar schemat för morgondagen. Jag skall passa på att promenera upp till bussen imorgon. Ta det lite lugnt.

Nu gick Ingrid hem så jag får bara vänta på att badrummet blir ledigt. Sedan hoppar jag i säng. Skall läsa en artikel i Filter om Detox. Vilken idioti det är, att påstå att tarmsköljning är naturligt.

Godnatt från en 48-årig 3-barns mamma i Sollentuna som tycker att vardagen erbjuder fantastiska dagar till livet.