Mitt Liv

Berättat av Anneli

Berätta om din dag: ✏️

Gick som vanligt upp 6.45. Barnen som är 7 och 11 år gamla, är duktiga på att göra sig i ordning själva. Min man förbereder alltid frukost åt familjen, det brukar bli fil och müsli och en smörgås, oftast från Polarbröd. 11-åringen cyklade själv till skolan och jag körde 7-åringen med bilen, lämnade henne på vägen till jobbet.

Jag jobbar som controller på Hako Ground & Garden, vi säljer gräsklippare, snöslungor, städmaskiner m.m. På ekonomiavdelningen är vi fem personer; ekonomichef, controller, redovisningsansvarig och två ekonomiassistenter.

Åt lunch med fyra kollegor på Wiggo wraps i Söndrum. Vi beställde alla fem veckans lunch: Chicken Alfredo.

Slutade arbetet 16.15 idag, har flextid på jobbet, så det är inte så strikta arbetstider. Det viktiga är att vi får vårt arbete gjort. Måndagar och fredagar har vi möjlighet att arbeta hemifrån om vi vill, tisdagar-torsdagar vill arbetsgivaren att vi är på plats. Det fungerar jättebra, jag trivs med att bara vara på kontoret tre dagar i veckan. På min arbetsplats har vi enskilda kontor, skönt att inte behöva störas av andra i ett kontorslandskap.

Min man körde min 7-åriga dotter till Frigymnasterna idag. Hon har gymnastik 1,5 h två dagar i veckan. Min 11-åriga dotter var samtidigt på dans, hon åkte dit med en kompis. Jag lagade kvällsmat medan de var iväg. Vi har Linas matkasse så det blev en rätt därifrån: kycklingklubba i ugnen med ris till. Det var omtyckt bland barnen. Vi har ett ”bonusbarn” i familjen. Det är tjejernas 17-åriga kusin som bor hos oss och går på gymnasiet i Halmstad.

Min man tog disken idag och jag umgicks med döttrarna. Vi ringde min pappa på Skype och spelade sedan ett ordspel på mobilen. Halv åtta så nattade jag tjejerna, min man och jag brukar turas om att göra det varannan dag. Jag borstade deras tänder och sedan läste jag högt för dem ur ”Musse & Helium”. De kan läsa själva, men tycker att vår lässtund på kvällen är mysig. Kl åtta lade sig 7-åringen. 11-åringen lägger sig runt kl nio och brukar då ligga och läsa till kvart i tio. Min man och jag tittade på tv tillsammans innan vi lade oss, vi streamade den brittiska deckarserien ”Saknad, aldrig glömd” från SVT. Kvart i tio var det dags för oss att borsta tänderna och lägga oss.