Mitt Liv

  • Anneli Magnusson

  • Anneli Magnusson

Berättat av Anneli Magnusson

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade av att jag hörde maken kliva upp för att tända vår vedpanna för att vi skulle få varmvatten till morgonduschen. Kände också doften av Löfbergs mellanrost från vår röda moccamaster i köket. Frukosten bestod av just kaffe och en skiva hembakad filmjölkslimpa. En sådan som inte behöver jäsa utan rörs ihop med mjöl, frön, gryn, bikarbonat och filmjölk.

Klädseln för dagen är svarta strechjeans och en svart tunika med gröna prickar inköpt på nätet från Klädföretaget Zizzi. Vinröda gympadojjor från Sketchers till detta. Min ett år gamla Toyota yaris cross hybrid, tar mig till jobbet i Kristnehamn på 12 minuter. Jag jobbar i Svenskakyrkan som församlingsvärd.

Jag bakade banankaka enligt Camilla Hamids recept och även 4 chokladkakor i långform, hallongrottor samt kardemummabullar på 1 liter under förmiddagen. Kl 13 öppnade jag och vår diakon vårt Tisdagscafe med inkluderat språkcafe. 17 olika nationaliteter samlades. Många från Ukraina såklart. Kl 16 kom vår lilla konfirmandgrupp för dagens samling. Den stora träffas i morgon. De är 120 st i år. Det är häftigt och stojigt. Innan hemgång lade jag gula ärtor i blöt. Det vankas ärtsoppa på morgondagens sopplunch.

Hem och lagade en vegetarisk Tortillagratäng. Maken har varit hemma. Febrig och förkyld.

Idag har myndigheterna åter börjat uppmana äldre att vaccinera sig mot covid 19. Måtte det inte bli en ny pandemi. Samhället har inte läkt än.

Resten av kvällen ägnades åt lite handarbete i form av att sy små sidenblommor för hand. Ska bli blommor till ”barnens altarskåp” I kyrkan. Även Kristinehamns kyrka är i slutfasen av ett sådant.

Innan dagen var över hann jag även med att på Play titta på avsnittet med Lasse Berghagen i Renee Nybergs program ”Vilket liv. Härligt att det programmet hann spelas in. Lasse Berghagen dog för ca 1 vecka sedan. Den långe folkkära mannen för alltid förknippad med Teddybjörnen Fredriksson och Allsång på skansen.

Kvällsboken blev även ikväll utbytt mot scrollande på telefon. Köpte jultidningar av grannbarnen. Idag kan de bara skicka en länk. De behöver inte springa runt i stugorna med broschyr och brställningslistor längre.

/Anneli Magnusson 53 år i Ölme, Kristinehamn