Mitt Liv

Berättat av Anne-Marie Bengtsson

Berätta om din dag: ✏️

Jag är 74 år, pensionär, bor i Hässelby/Stockholm i ett hus med liten trädgård, tillsammans med min sambo som är lite sjuklig med hjärtbesvär.

Jag brukar vakna tidigt, idag 06.30, går då upp och läser nyheterna och tittar på lite annat på datorn, vid 07.30 har jag hängt tvätt som gått i tvättmaskin under natten, sen blir det frukost bestyr, tömma diskmaskinen, koka ägg och duka fram kaffe o te, bröd med pålägg ost, kokt skinka och leverpastej och lite yoghurt med müsli. Idag kl 7 var det +1gr och gråmulet, men ingen nederbörd, så det blev varm jacka och vantar på

Kl 9 åker jag bil (ca 6 km) till mitt gympass för seniorer som leds av en mycket pigg och glad dam, vi håller på 1 timme uppdelat på två 1/2 timmar med 10 min paus emellan, sen är man svettig och varm! Vid hemkomsten blir det fika med en halv kanelbulle tillsammans med sambon, och sen en dusch

Har fått hjälp att byta däck på bilen, och ca 12.30 blir det lunch, rester från gårdagen en köttbit med sås och potatismos.

Åker sedan intill stan gör att gå på ett läkarbesök på Sabbatsbergs sjukhus kl 14.30,

På hemvägen blir det ett ärende på apoteket och en fotoaffär i Vällingby, har hämtat ett par nya foton på barnbarnet som nyligen fyllt 1år

Eftersom sambon är lite sjuk så är jag ”hemsjukvårdare” ibland, får hjälpa till med medicinering, ta på stödstrumpor mm.

Middag kl 18 med abborrfileer och kokt potatis, fisken har jag köpt i mataffären som har pensionär-rabatt på 5% tisdagar eller onsdagar.

Från kl 19.30 är det TVn som gäller och då tittar vi på några som lagar mat, en serie på Netflix samtidigt som jag stickar en mössa, vi har även en kamin som vi eldar i på kvällarna. Går till sängs strax innan 24.