Mitt Liv

  • Kyparen

  • Jan-Åke Hammersjö

  • Jan-Åke Hammersjö

  • Anna-Karin Hammersjö

  • Anna-Karin Hammersjö

Berättat av Anna-Karin Hammersjö

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade på Hellstens Malmgård på Söder. Är här med Jan-Åke för vår årliga höst- kulturresa till Stockholm. Efter en god hotellfrukost ner i källarvalvet åkte vi tunnelbanan in till stan och sedan spårvagnen till Waldemarsudde och Ernst Josefssonutställningen.

Den var trevlig och vi tog en kagge med macka innan vi gav oss ut på en höstpromenad på Djurgården för att plocka ”hitta ut”- kontroller. Det var härligt väder, men vi var bra trötta i benen när vi tog Djurgårdsfärjan till Slussen för att åka upp på hotellet för en halvtimmes vila.

Eftersom vi firar 42 år tillsammans idag och att jag sett i DN att Katarinahissen återinvigts hade vi beställt bord på Gondolen vid halv fem. Jag tog vaktel som jag aldrig tidigare ätit. Jättegott! Till efterrätt tog vi båda ostglass, god lite odefinierbar smak. Vi såg solen gå ner över stan och bestämde att vi fortsätter i 42 år till.

Efter maten vandrade vi lite på Söder och fick tillslut lite bråttom till Scalateatern och Kalle Lind. En OK föreställning, i sista delen deltog Ulf Malmros och Robert Aschberg eftersom temat var 90-talets TV.

Råkade träffa en gammal barndomsgranne som satt precis framför mig.