Mitt Liv

  • Anna Gustafsson

  • Anna Gustafsson

  • Anna Gustafsson

Berättat av Anna Gustafsson

Berätta om din dag: ✏️

Idag väcktes jag av klockradion kl 05.57 i vanlig ordning. (Klockslaget valt för att vakna av musik, inte nyhetsuppläsning). Duschade, satte på kaffe och därefter datorn för att jobba en stund innan sonen skulle väckas.

Vi åt frukost tillsammans, han sprang till skolan i sista minuten, jag tog tunnelbanan från Skärmarbrink. Tog ett par foton med mobilen på vägen till stationen eftersom ljuset var fint och träden har fina höstfärger just nu – som guld. Trångt och ståplats ända till t-centralen. Passade på att använda restiden till att skicka ett par sms till vänner. Råkade åka en station för långt och fick åka en tillbaka…

Jobbdagen förflöt fort med möten både på förmiddag och eftermiddag. Det blir ofta så på tisdagar eftersom det blivit vår obligatoriska på kontoret-dag efter pandemin, när många av oss jobbar delvis hemifrån.

Såg en fönsterputsare på fasaden mitt emot som jag fångade med kameran.

Åt lunch i lunchrestaurangen med några kollegor. De flesta av oss valde havets walkenbergare, som hade relativt lågt koldioxidavtryck, enligt den nyinförda märkningen av menyn. Efteråt tog vi en kort promenad runt byggnaden, inte så långt då det var rätt kyligt. Vi noterade att en militärhelikopter hovrade över oss och undrade om det hade något med Jens Stoltenbergs besök i samband med Nato-ansökan att göra, eller möjligen om det var relaterat till det gängrelaterade våldet som just nu påverkar oss alla. Jag tog ett foto till på en vacker lönn och glasbyggnaden jag jobbar i.

Efter arbetsdagen stannade jag till i stan för att köpa en födelsedagspresent till sonen som fyller 14 i veckan. Tunnelbanetåget jag hoppade på gick bara till Gullmarsplan, troligen pga lövhalkan som orsakat inställda avgångar. Bestämde mig för att promenera hem därifrån, efter en snabb mathandling på Hemköp, för att få röra lite på mig och rensa tankarna.

När jag kommit hem ringde jag min 92-åriga mamma medan jag värmde lite matrester (ugnsbakade rotfrukter och grillost). Passade på att slå in presenter eftersom sonen gått hem till en kompis. Tog sedan bilen för att hämta honom.

Kvällsbestyr och en kopp te, uppföljning av läxor och en stund framför tv:n. Så mycket oro i världen, både i Stockholm och utomlands. Ibland vill man bara stänga av nyhetsflödet, men känner samtidigt ett behov av att veta.