Mitt Liv

  • Ann-Christine Påhlson

  • Ann-Christine Påhlson

  • Ann-Christine Påhlson

Berättat av Ann-Christine Påhlson

Berätta om din dag: ✏️

Idag, den 24 oktober 2023, vaknade jag ganska sent, inte förrän vid 8 på morgonen. Lyssnade på nyheterna och konstaterade att Erdogan verkligen hade skrivit på Sveriges NATO-ansökan. Jag tittade först på temperaturen ute – 10 plus, sen om det regnade. Det gjorde det inte. Skönt, för först är det hundpromenad som gäller. Lägga ut frön till fåglarna och om det behövs, talgbollar. Frukosten för mig bestod av yoghurt naturell med tillbehör – torkad frukt och bär, nötter och nyponpulver. Nypon mot artrosen.

Sedan en runda till alla mina växter, i växthuset och inomhus. Jag har några hundra, så det tar en stund. Sen tog jag fram den lilla koftan jag stickat till barnbarnet och tog bort alla nålar jag spänt ut den med. Jag skulle sy ihop den och sticka halsen idag och sy i knappar.

Jag kollade vädret igen före nästa hundpromenad, ingen regnkappa behövdes till hunden heller. Min man följde med och fick fotografera mig, för detta mejl, vid en grävpaus i skogen…Hunden grävde, inte jag.

Matlagning, enkelt idag med stekt korv, rester och pasta. Vi åkte bort till sonen och fikade så vi fick träffa barnbarnet – det var flera dagar sen sist! Min man skulle åka söderut, så han ville träffa henne innan.

Pratade med grannfrun, som grävt upp lite växter till mig, jordslagit en del, men en del låg i en korg. Jag funderade över var jag skulle plantera dem, men vet fortfarande inte. Jag konstaterade att det fanns chilifrukter kvar på en planta därute. Det får bli chilisalt.

Sydde koftan och stickade kragen. Gick sedan ner till min mors man, som just fyllt 90, tittade till hans blommor och pratade några ord. Mest om hur kallt det var idag och hur mycket regn det ska bli imorgon.

Gick hem och tog en ostsmörgås och kaffe medan min man packade klart. Tittade på nyheterna om det förhöjda säkerhetsläget och om frisläppt gisslan från Gazaremsan. Vädret igen – och sedan hundpromenad. Kallt. Varma jeans, t-shirt och en varm kofta plus regn/vindjacka och mössa. Snart blir det dags för vantar också.

Redigerade bilder vid datorn och gjorde ett blogginlägg inför torsdagen. Sedan blev det genomläsning av arvsskiftet efter min far – och ett försök att förstå alla siffror. Det blir till att försöka imorgon igen känner jag…

Jag tänker på hur det kunde ha sett ut 1973, hur min dag kan ha sett ut då? 16 år gammal…ung och fräsch, säkert tänkte jag på min senaste förälskelse. Det var bara dans och killar som gällde då. Jag tror jag får ta fram skolkatalogen från 1973 och bli nostalgisk när jag lagt mig.

Godnatt

Ann-Christine