Mitt Liv

Berättat av Anders

Jag heter Anders och kallas för ”Mumpa”. Jag är tolv år och går i sjätte klass. Jag bor på övervåningen i skolhuset. Skolan är på bottenvåningen. Den heter Kyrkskolan. Den är en så kallad B-skola. Det betyder att två klasser går i samma klassrum. I vårt klassrum går 5:an och 6:an. Sen finns det ett skolhus till, och där finns det två klassrum. I det ena går 3:an och 4:an och i andra går 1:an och 2:an. I varje klassrum är det cirka 20 elever.

På rasterna spelar vi fotboll, fast snart blir det vinter och då spolar pappa, som är klasserna 5 och 6’s magister, isbanan. Det är en ovanligt kall höst, så det dröjer nog inte så länge förrän han kan börja.

I går var oljebilen här. Den fyllde i cirka 5000 liter olja. På tal om olja, så är det just nu ett ”oljekrig” mellan Israel och oljeländerna i mellanöstern. U.S.A. stöder Israel. ”Oljeländerna” hotar med att skära av oljetillförseln till U.S.A. ’om U.S.A. fortsätter att stödja Israel.

Cirka hundra meter härifrån bor en av mina kompisar, Mats. Han bor på övervåningen, precis som jag. På bottenvåningen är nämligen skolans matsal. Men nu måste jag skynda mig att skriva klart, för vi ska på slöjd om en liten stund. Just nu har jag syslöjd, men till våren får jag träslöjd. Slöjden är på en annan som heter Ekbacken. Den ligger ungefär 3 kilometer härifrån. Men nu orkar jag inte skriva mer.