Mitt Liv

  • Anders Karlstam

  • Anders Karlstam

  • Anders Karlstam

  • Anders Karlstam

Berättat av Anders Karlstam

Berätta om din dag: ✏️

Jag gick upp vid 08:50 efter att ha dragit mig i sängen i 20 min. Jag mindes när jag vaknade vad jag drömt under natten men det är nästan helt borta nu när jag börjar notera min dag kl 10:12.

Jag åt frukost och matade mina två svarta katter Stella och Bus. De är två huskatter och Stella är den mer kelna av dem. Stella tycker om att lapa litet havredryck från min djupa tallrik efter att jag ätit klart min müsli o havremjölk. Jag äter två olika sorters müsli som frukost. Till eller efter müslin blir det en kopp te. Radion står på med P1 i bakgrunden.

Just nu i skrivande stund 10:14 är jag ute på mitt första uppdrag för dagen. Jag arbetar som egenanställd kattvakt. Mitt företag heter Majornas Kattvakt och jag gör två hembesök om dagen, ett på förmidagen och ett på eftermiddagen, hos mina kunder och ser till katter, kaniner, hamstrar och marsvin..

Jag har bara två kunder (fyra hembesök) idag och därför kunde jag passa på att sova litet längre på morgonen. Jag jobbar 7 dagar i veckan non stop så jag får passa på dagar när jag har färre antal kunder. Jag ska strax vidare till nästa kisse. Just nu ör det cykelavstånd mellan uppdragen annars kör jag min MC året om.

Jag är extra glad då jag kan notera att katten (Doris) jag nu är ute hos inte har kräkts upp maten. Hon har en tarmsjukdom som gör att hon i skov inte behåller maten och det kan i värsta fall gå tre dagar innan hon kan behålla maten igen och så har det varit nu när jag tagit hand om henne. Man får prova varje dag med några få bitar torrfoder o se om hon behåller maten. I går var första dagen hon åt ordentligt efter skovet.

11:22 och jag ska strax lämna fina kissen Elsa. Hon är en riktigt gosig kisse. Jag ska cykla och handla te och litet matvaror på vägen hem. Hemma ska jag ta lunch och det blir en långlunch då jag inte har mer än två uppdrag i närområdet här i Majorna, Göteborg.

Jag ska lyssna litet på musik på lunchen. Jag har en bra stereoanläggning och lyssnar gärna på jazz från eminenta skivbolaget ECM. Eller annan jazz och klassiskt.

Klockan ör 13:18, jag har ätit några smörgåsar med paprika på. Jag lyssnar just nu på Tord Gustavsen Trio – The other side, en fin jazz-CD utgiven av ECM.

Beger mig ut vid 15:30 för anda uppdraget på samma två ställen som i förmiddags. Allt går bra och jag är hemma gen vid 17-tiden. Matar mina egna katter och lagar mat och äter o pratar litet med min inneboende vid köksbordet och sedan går jag ned till den lilla butiken på hörnet och köper en Cola Zero 1,5 L som det blir några glas av medan jag tittar på en serie.

Jag har haft ett par jeans på mig och ett linne, teeshirt och tröja. En tunn jacka på det och mössa fast och handskar fast det är 10 grader ute. Jag har cyklat ut till mina kunder på en hopfällbar Brompton.

Jag har blivit uppringd ett par gånger av min bästa vän som är som min syster fast ännu närmare. Hon har en besvärlig situation på jobbet och känner litet oro inför framtiden. Hon ska byta jobb och samtidigt flytta till en ny lägenhet. Allt sammantaget gör att hon är litet orolig och därför har vi pratat några gånger på telefonen.

Jag lägger mig vid 23-tiden men somnar inte direkt utan tänker litet på dagen som varit. Sommar till men vaknar av att en av mina katter hoppar upp i sängen och kliver över mig (läs på mig) för att lägga sig på andra sidan av mig. Sedan somnar jag.

Den svarta katten i trapphuset är min egen kisse Bus utanför min öppna lägenhetsdörr. De andra kissarna i min famn är mina kunders katter. skickar öven med en bild på min hifi-anläggning.