Mitt Liv

Berättat av Anders Classon

Berätta om din dag: ✏️

Hej! Vaknade kl halv sju första gången. var på toa och gick sen och la mig igen. Vaknade andra gången 5 min över åtta.

Gjorde frukost åt oss båda dvs min fru och jag. Frukosten består av kaffe (uppvärmt från gårdagen) med varm mjölk som värms i en mikrovågsugn och smörgåsar båda mjuka och hårda med hårdost, saltgurka och en halv tomat som skivats.

När vi satt och åt sa jag något om att jag drömde om covid19-virus dvs att de satt på en plåt-platta runt ett hål som jag måste torka av. Jag förstår inte hur den drömmer uppkom?

Vid frukosten får jag inte glömma att ta medicinen och jag tar 75 mg Losartan för blodtrycket. I vissa fall glömmer jag medicinen men kommer oftast på att jag glömt inom en timme eller så.

När jag går upp slår jag på radions P1 och så står den på under förmiddagen utom tider då det blir för tjatigt att höra samma nyheter dras om igen.

Just den här dagen hade jag planerat in ett löp-pass, varför jag gick upp till mitt rum och slog på datorn för att kolla om det var något som jag borde svara på. Men inget hade kommit under natten och jag kunde ta på mig spring-kläderna (dubbla HH-tröjor och mössa) och ge mig ut på min tur.

Precis innan jag skulle gå ut och springa kommer ”sopbilen” (den ena som tar det stora kärlet med trädgårdsavfall) och jag drar in den en bit från gatan innan jag springer iväg.

Temperaturen låg då på ca +3 grader och vinden var svag från ost. Själva turen är på ca 6 km och tog ca 44 min. Såg en löpare och blev omåkt av en skidlöpare på hjul och en massa bilar förstås men de räknas inte.

Väl hemkommen drack jag ett glas saft och tog en dusch och är lite speciellt noggrann med fötterna där jag påför lite anti-nagelsvamps-medel på stortårna efter att ha torkat av mig.

Tog på mig mina vanliga kläder, byxor skjorta och mina speciella långstrumpor för att de känns bra att ha sig (trycker på vaderna). Fick lite bråttom då jag planerat att ta 12.24 tåget till stan och klockan blev ca 12.05 innan jag kom iväg med löparkeps och gympadojor.

Hann förstår bra till tåget, var till hållplatsen ca 12.21 och fick vänta några minuter. Satte mig i första vagnen två ”steg” in till vänster. Under resan som tar ca 19 min till Östra station fick jag sitta ensam i min ”kupé”. Lyssnade på P1 under promenaden och färden (vetenskapsradion) om olika dammar och dammluckor och dammen vid Österdalsälven (Trängslet) talades det speciellt om (en 90 m hög damm) och olyckan vid Nopikoski-dammen 1985 där dammen brast pga för mycket nederbörd och att dammen inte kunde släppa genom överskottsvattnet.

Kom fram till Östra ca 12.44 (en minut sent) och skyndade mig nedför rull-trappan och trapporna till gången under Valhallavägen och gick sen den vanliga vägen Danderydsgatan, Karlavägen, Engelbrektsgatan till ca 200 m innan Birger Jarlsgatan dyker upp, där jag gick genom Humlegården framför Kungliga biblioteket ner till Birger Jarlsgatan.

Hade i helgen innan kommit överens om att träffa en studiekamrat från Teknis på Stureplan (under Svampen) kl 13.00 och jag kom fram precis i tid.

Studiekamraten eller Nils-Erik stod där under Svampen och vi började gå uppför Sturegatan. Nils-Erik hade kollat på telefonen på adresser till lämpliga matställen och vi hittade ett direkt som hette Vapiano på Sturegatan 12.

Vi gick in och kollade på menyn och beställde pasta med svamp till Nils-Erik och jag tog pasta med basilika och några pinjenötter.

Vi fick våra ”puckar” och satte oss längs in där det var tyst och lugnt så att vi kunde prata ostört. Det blev en massa prat varför vi säkert satt i ca två timmar innan vi gick ut. Nils-Erik gick till Dramaten där han hade parkerat sin cykel (bor i Nacka strand) och jag gick tillbaka till Östra station. Köpte ett månadskort reducerat pris 650 kr i Tekniska högskolans T-bane spärr och gick upp till perrongen. Där stod det att tåget till Kårsta skulle gå 15.47 varför jag tog tåget mot Österskär 15.23? och åkte till Täby-C där jag fick stå i ca 8 min och vänta på buss 605 till Gribbylund.

Kom hem ca 16.10. Jag satte på vatten i kokaren och bryggde nytt kaffe och min fru Ylva hade bakat färska små-bullar med frön på som vi åt med ost och tomat som pålägg.

Efter att diskat av gick jag upp på rummet och satte på datorn och upptäckte mailet från Nordiska museet där det stod om att skriva om vad man varit med om under dagen.

Ylva hade sytt hela dagen på en grip-boll till vår kommande dotterson som vår dotter väntar till mitten av dec.

Jag gjorde iordning havregrynsgröt som vi åt tillsammans med Ylvas bullar och efter att ha städat lite i köket gick vi upp och tittade på Rapport och Fråga Lund (på linjär antenn-TV).

När vi hade kollat färdigt visade Ylva mig sin Grip-boll som var lite för stor för en nyfödd varför hon nu håller på med en mindre variant (hör just nu symaskinen som går).

Slutar nu att skriva och klockan visar på 23.28 tisdagen den 24 oktober 2023.