Mitt Liv

Berättat av Alva

Berätta om din dag: ✏️

24/10/2023

Idag vaknade jag av mitt väldigt störiga alarm kl 06:20. Jag gick tillbaka till sängen och somnade om. 10 minuter senare gick jag upp. Jag hade valt kläder dagen innan; ett par bootcut jeans, en helvit tröja och en stickad blå tröja. Jag tog på mig och sedan gick jag upp till mitt rum igen för att sminka mig och fixa håret. Ca 20 minuter senare gick jag ner för att äta frukost som var en macka och varm choklad. Sedan började jag gå till skolan.

Det är ungefär 2 km till min skola och när det är kallt och blåser så behöver jag en halsduk för att inte frysa för mycket. När jag kom till skolan tog jag sakerna som behövdes för lektionen, som var franska, och gick med min bästis upp till högsta våningen.

Efter franskan hade jag träslöjd. Det gillar jag inte alls och just nu håller min grupp på med grytunderlägg. Jag har kommit ganska långt men det är fortfarande en bit kvar. Efter träslöjden hade jag lunch och idag serverades det potatisbullar och blodpudding med lingonsylt. Jag gillar potatisbullar men inte blodpudding så jag tog lite av dem, lite sallad och lingonsylt. På min skola kan man välja mellan bubbelvatten och vanligt vatten. Alla mina kompisar föredrar bubbelvatten men jag gillar det vanliga mer. När vi hade ätit började vi gå mot huvudbyggnaden igen.

Nästa ämne var engelska och idag hade jag först 15 minuters lästid och sedan en uppgift som vi gjorde i grupp. Efter det hade vi oförberett prov. Det var en hörövning om halloween och det gick ganska bra. Efter engelskan hade jag svenska och vi jobbade i ett häfte om skrivregler.

Efter svenskan var det dags för kemi och idag hade jag ett prov. Det handlade om atomer, molekyler och värme. Jag tror att det gick bra och jag fick sluta direkt efter provet så jag fick gå lite tidigare än vanligt. Efter provet gick jag och min kompis till gallerian medans vi väntade på att musikverkstaden skulle börja. Musikverkstaden är att eleverna kan få extra musik efter skoltid kl 15:00-16:00 på tisdagar.

Idag sjöng vi jullåtar för att öva till ett luciatåg som vi på musikverkstaden ordnar. Efter musikverkstaden tog jag en buss hem. Det tar 10 minuter för den att åka från skolan hem till mig. När jag hade kommit hem åt jag en muffin med kanel och äpplesmak som jag hade bakat. Efter det kollade jag på teve i ca en timme och sedan åt jag middag med min mamma. Idag var det spaggeti med köttfärssås. Min pappa och min bror hade åkt till en shackklubb där min bror spelar så jag och min mamma åt själva. När vi hade ätit åkte min mamma till sin orkester. Hon spelar cello. Jag kollade lite till på teve och åt några bitar godis och sedan gick jag upp till mitt rum för att plugga.

Min pappa och bror kom hem ca 20:30 när jag stod i duschen. Jag tog på mig pyjamas och borstade tänderna. Sedan gick jag upp för att göra min hudvård, byta örhängen och sätta upp min lugg i en pappiljott. När jag var klar med det läste jag i en halvtimme. Sedan gick jag och lade mig. Jag somnade ca 22:30.