Mitt Liv

Berättat av Aisha Tarakhil

Berätta om din dag: ✏️

Aisha Tarakhil

Det var måndag den 24 oktober. Jag kommer från Afghanistan och är gift med Obaid. Jag kom till Sverige för ett år sedan .Jag bor i Karlskrona i Sverige, Blekinge län och jag trivs bra här.

Jag vaknade klockan 6:30 på morgonen och gick till badrummet. Sedan duschade jag och borstade tänderna.

Sedan klädde jag på mig, fixade håret och sminkade lite.

Därefter gick jag till köket och gjorde frukost. Jag åt frukost med min man. Jag åt omelett, bröd och drack en kopp te till frukost. Min man åt en smörgås, ägg

och en kopp kaffe. Efter frukost körde min man bil till jobbet. Sen gick jag till busshållplatsen och åkte buss till skolan. Jag studerar på SFI på kurs C2Ö.

Klockan 8.00 började lektionen. Klockan halv tio hade vi rast. Jag åt på rasen en smörgås och drack en kopp kaffe och jag parade med mina klasskamrater.

Skolan slutade kl 12.00.

Därefter promenerade jag med mina kompisar och sedan åkte jag med min mad hem. På eftermiddagen lagade jag mat och sen åt vi middag tillsammans. Jag gick ut till en park och där träffade jag mina grannar i parken och vi pratade lite och fikade tillsammans. På Willys handlade jag mat och sen köpte jag byxdress till mitt barn i HM.

Jag är gravid och jag ska föda barn första december. Jag ska ta mammaledig den 14 november.

Mitt dröm är att jag ska sluta min SFI och sedan vill jag studera mer för barnskötare. Jag tycker om att leka med barn och prata med dem.

Jag har på mig svart byxor, svart och vitt randig tröja och en fin brun sjal.

På fritiden tycker jag om att prata med min familj som bor i Pakistan, promenera med mina kompisar och laga mat.

Klockan 16 lagade jag mat och sen åt vi. Därefter studerade jag svenska på datorn, tittade på tv i närheten och läste en bok som heter Josef och arg man.

Klockan 10.00 drack jag en kopp mjölk och sen borstade tänderna och bytte kläder.

Till slut somnade jag och min man klockan 11.30.

Det var min vanliga dag.