Mitt Liv

  • Jag själv

Berättat av Ain

Berätta om din dag: ✏️

Jag tänker mig att jag skriver det här till någon som ska läsa om 50 år…

Kära efterkommande!

Jag vaknade som vanligt klockan 05:55 av min Iphone 8. Min Iphone är väldigt gammal men fungerar fortafarande bra efter ett batteribyte och byte av skärm. 2023 är det alltfler som tänker på miljön även om det fortfarande finns de som byter till den senaste tekniken så fort det kommer notiser som ger ifrån sig minsta pip.

Nåja, jag stiger upp och går in på toaletten för att göra mig iordning. Min sambo gör iordning frukost under tiden som jag sminkar mig. Jag använder ett lätt transparent puder från Bare Minerals och en svart kajal från Lancôme samt svart mascara av samma märke. Underkläderna jag har på mig kommer från Lindex och det är en svart bikinitrosa och en sportbh, det vill säga en bh i stretchmaterial utan byglar och vaddering. Jag sätter på mig min myströja innan jag kryper ner i sängen igen.

Frukosten äter vi i sängen, det gör vi alltid för båda två tycker att det är ett mysigt sätt att starta dagen. Idag äter vi hemgjort fröknäcke med ost och avokado, ett kokt ägg med kaviar av märket Klädeshomen och starkt kaffe av märke Zoega (Mollbergs blandning) och den nya favoriten ”Oatleys havredryck” hälls i en liten skvätt i kaffet för att lena av smaken. Min sambo dricker mate (Argentinas nationaldryck). Det är Yerba som är en slags örtblandning som hälls i en mugg med tillhörande sugrör av metall. I muggen häller man 82 grader varmt vatten och dricker ur sugröret utan att röra om i maten (ordet uttalas matte). Det är en fin sak att göra tillsammans tycker jag, men jag är svensk och jag föredrar kaffe på morgonen.

Efter frukosten är det dags för den dagliga morgonyogan. 10 minuter på yogamattan framför ett Youtubeklipp ”Morning Yoga 10 minutes with Sarah Beth”. Det är ett lysande sätt att komma igång med min trötta, stela och allt rundare kropp. Sa jag att jag ska fylla 55 år om en knapp månad. Klimakteriet är över och hormonerna har flugit sin kos. Lederna är stela, nästan så de gnisslar, haha. Jag skrattar, men faktum är att det har varit några jobbiga år det här med kroppens förändring. Numera måste man tänka sig för när man tränar eller vandrar eller vad man nu tar sig för. Konsekvenserna om man tar ut sig för mycket är förödande. Kroppen värker i flera dagar efteråt när muskler och skelett säger ifrån. Hur som helst så känns yogan som ett krav för kropp och själ på mornarna numera. Efteråt känns det mjukare och lättare att ta sig fram genom dagen.

Av med myströjan och på med kläderna, vilka är köpta på secondhand. (Miljötänk även här.) Klänningen är rutig i gråa nyanser, märke – Gudrun Sjödén som är en present från min dotter och hennes fru. Under den en vit underklänning i bomullsstretch och svarta tights från Lindex. I öronen har jag stora silverringar. Jag sätter gråa raggsockor på fötterna och mina bruna Blundstonekängor och den gröna yllekappan är av svenskt märke och kvalitet. Till det har jag tre sjalar i olika gröna nyanser och svarta vantar av skinn. Så promenerar jag iväg från min gata i Majorna, där jag och min argentinska sambo bor, till Annedalsskolan där jag arbetar som bild- och SVA (svenska som andraspråk) lärare. Idag väntar tre små 7-åringar (indisk-, rysk- och ukrainsk elev) som håller på att lära sig det svenska alfabetet. Därefter ska jag ha ett möte med min chef. Det har varit så mycket nedskärningar och åtstramningar i skolan så att jag är på väg in i den så kallade väggen av utmatthet. Eftermiddagen ska avslutas med ett 90 minuter långt bildpass med en årskurs 4. De är 25 stycken och minst tre elever behöver extra anpassningar. Nåja, så ser livet ut för en 54 årig kvinna som inom en månad fyller 55.

Flygbiljetter till Buenos Aires är köpta till jul. Jag kommer att vara där i en månad och min sambo något längre. Inte mycket till miljötänk där inte. Fast det är första gången på sex år som jag flyger. (självförsvar) Jag behöver vara ledig en längre period och byta miljö. Ibland vet jag inte hur jag ska orka arbeta fram till pensionen om jag fortsätter vara lärare. Vad kan jag göra annars? Måla, ge privatlektioner i svenska, försöka mig på att läsa in ljudböcker, arbeta som pedagog på formverksta’n här i Majorna eller kanske florist? Ja vem vet vad framtiden har i sitt sköte?

Ute i Europa råder krig, Ryssland och president Putin hotar och verkställer. I Israel krigar de och det känns som hela världen gungar. Sverige är i en djup kris. Härom veckan blev två sverigesupportrar nedskjutna av en IS-terrorist i Belgien för att de hejade på Sverige i en fotbollsmatch. Ja, att vara svensk är ett hot eftersom ett fåtal idiotiska människor har bränt koranen här i vårt land. Det här fina, fredsbevarande, omhändertagande landet ska bygga fler fängelser (inte bygga skolor eller satsa på våra unga) för att få bukt med kriminaliteten. Kriminella gäng hotar att ta över vårt samhälle. Nu är det inte längre knark- och droghandel som är den största inkomsten i dessa gäng. De tar hand om och tar över olika typ av verksamhet, typ äldreboende. Dessa skadade och kriminella människor som lockar in små barn i kriminalitet tar också över den dagliga vården av våra gamla. Jag vill inte bli gammal här i Sverige. Den dagen det är dags att kasta in handduken vill jag kunna ta en dödlig cocktail som smakar himmelskt gott och lämna detta jordeliv.

Tänk positivt MÄNNISKA – Du är frisk, du har ett underbart litet barnbarn som fyller fyra i februari. Du har två vuxna barn som älskar dig och är nära, dessutom är de självständiga. Du har fina, riktigt fina väninnor som ger dig så mycket. Sist men inte minst, du har en man som du älskar och kan prata med om allt, en äkta själsfrände.

Livet går i cirklar det har jag lärt mig. För hundra år sedan vara det pandemi och världskrig. Kanske är det så att vart 100:e år kommer det en liten fågel och vässar sin näbb mot det här berget som vi kallar jorden och när hela jordskorpan är bortnött då vet vi att evighetens första sekund är förbi. (Inspiration av en älskad poet och sångerska, Barbro Hörberg)