Mitt Liv

Berättat av Agnetha Styrwoldt Alfheim

Berätta om din dag: ✏️

Idag den 24 oktober 2023 har hänt följande:

Gick ut med hunden, Harry, en sju år gammal Norfolkterrier. Skön promenad i Kärringstan, Kärrtorp.

Sedan skjutsade jag min man Göran till Dalens sjukhus för provtagning. Han har lindrig blodcancer och mår hyfsat. Göran behöver hjälp med en del då han även är dement. Men han kan själv gå ut med hunden och enkla vardagsbestyr som att bädda sängarna och koka kaffe går bra. Jag har också klippt min man. Det är jag mycket bra på!

Jag planerar veckans mat idag. Veckohandlar på torsdagar. På fredag kommer sonen, (47) sonhustrun(46)och de två barnbarnen (17 och 15) på middag. Med all säkerhet blir det pasta carbonara, ost, glass samt ett bra rött italienskt vin.

Jag har mina gamla föräldrar kvar i livet. De är 92 resp 91 år gamla. Mamma har alzheimer men pappa är helt klar. Jag enda barnet. De har levt ihop i 74 år! Har ordnat med fönsterputs från Tommys, ändrat tid för månadsstädningen i december samt betalat deras räkningar.

Nu innan middagen och kvällspromenaden med vovven får jag en stund för mig själv. Läser Henrik Berggrens tredje del om Sverige under andra världskriget- mycket bra, precis som de två tidigare delarna.

Följer nyheterna om kriget Israel- Hamas, alla barn som drabbas, alla civila som drabbas- ska det aldrig bli ro för israeler och palestinier. Följer också hur det går med Sveriges Nato-ansökan. Turkiet och Ungern spelar spel och näst intill utpressar såväl Sverige som Nato och USA.

Men solen skiner och trädens löv visar upp sina vackra färger.

Jag som skrev heter Agnetha Styrwoldt Alfheim, är född 1951 och bor i Kärrtorp i en bostadsrätt för 55-plussare i området som kallas Kärringstan.