Mitt Liv

Berättat av Afsaneh

Berätta om din dag: ✏️

Idag har jag stannat hemma. Jag hade ingen lektion på sfi men jag skulle göra läxor vi fick från vår nya-kurs-D lärare.

Det är jätte kallt för mig ute. Temperaturen känns mellan 0 och 8 grader men jag känner mig kall hemma också. Det är ungefär 22.5 grader Celsius inne men jag är van vid 24.5/25 grader. Jag har klätt på mig en sweatshirt, höstbyxor jag har köpt från h&m och strumpor! Ludd från de byxorna finns överallt i huset🙄!

Jag avslutade mina läxor snabbt idag för jag skulle kontakta min familj i Iran. Min pappa har varit lungsjuk sedan Covid-19 spred sig i mitt hemland för 4 år sedan. Han har undersökts under en månad i ett privat sjukhus i Tehran och idag ska han skickas tillbaka med ambulans till min hemstad i norra Iran, Gorgan.

Jag lyckades inte ringa min familj. Då blev jag mycket stressad. Jag kunde inte ta det lungt så jag ringde min svärfar som bor i Tehran. Jag hoppades att han hade nyheter om min mor och far. Han hade inga nya nyheter om dem men vi pratade mycket, ungefär 1 timme. Han försökte lugna mig och berättade om olika saker, om livet, minnen och så vidare.

Klockan är 15:00. Jag känner mig bättre nu. Jag äter lunch och väntar på nyheter från min familj.

I övermorgon är det vår bröllopsårsdag. Vad ska vi göra då?, tänker jag. Kanske kan vi boka bord på en restaurang. Jag kommer också ihåg att i helgen är det Halloween och vi är bjudna hos en vän. Vi måste åka och köpa något specielt för det. Jag ska prata med min man om dessa när han kommer tillbaka från fotbollen.