Mitt Liv

  • Anki

  • Anki

  • Anki

Berättat av A-C Lagerstedt

Berätta om din dag: ✏️

Äter frukost som vanligt i den blå fåtöljen i vardagsrummet medan jag läser DN och tar del av SVTs Nyhetsmorgon. Blir bedrövad.

Klär på mig rutiga brallor och en ny grön tröja och tar mig till sittgympan i kvarteret. Dit går jag två gånger i veckan. Den är mycket bra, men retar mig på att gympaledare på bandet uppmanar oss att lyfta ärmarna. Ingen av oss gör det. Däremot lyfter o svänger vi fint med våra armar.

Den raka spåret hem och till Finhobbyn i vårt kollektivhus. Under två dagar har vi Levande Verkstad, som jag anmält mig till. Utan att veta nåt om innehållet. Spännande.

Vi ritar av varandras ansikten med krita, utan att titta på papperet. Det är jag i mitten på bilden.

Vi gör i omgångar och tillsammans en jättelik teckning som slutar med att vi väljer ut de detaljer som tilltalar oss. Dem klipper vi ut o ramar in efter analys av varför vi valde just dem.

I fikapauserna med hembakta kakor associerar vi mycket till det vi målat och skrattar.

Med många tankar tar jag bussen till Fältöversten för att på Clas Ohlson köpa mig en liten högtalare till min iPhone. Lyssnar mycket på P1.

Passar också på att köpa rejält med godis till min dotter, som jag ska träffa i Portugal snart. Hon reser i Europa med sin hembygda husbil hela hösten och en del av vintern. Hon ska få lakritspipor, en påse Twist och en stor Marabou chokladkaka. Tänker att hon kanske längtar efter det. Mest längtar hon förstås efter sina söner, som far med mig.

Till kvällen tänder jag mysbelysning och ett ljus i fönstret. Orkar inte laga middag utan tar the och två ostmackor i min blå fåtölj i vardagsrummet. Löser DNs Lördagskryss och ser Fråga Lund och en dokumentär om Stalkers på SVT.

Går och lägger mig vid 23.00 och läser, som alltid. Just nu Andrev Waldens jättebra bok Jävla farsor.